بررسي وضعيت حقوقي اطفال شبيه سازي شده

دسته بندي : علوم انسانی » حقوق
فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه
فصل اول: شناخت و کلیات
مبحث اول: شبیه سازی چیست؟
گفتار اول: تعاریف و اصطلاحات
گفتار دوم: تولید مثل و شبیه سازی
مبحث دوم: تاريخچه و بازتاب جهانی شبیه سازی و نگاه حقوق به آن
گفتار اول: عکس العمل شخصیتها و مجامع بین المللی
گفتار دوم: سوابق قانوگذاری
گفتار سوم: مقایسه شبیه سازی و اهدا جنین
گفتار چهارم: شبیه سازی از نگاه حقوق
فصل دوم: احکام حقوقی طفل شبیه سازی شده
مبحث اول: نسب
گفتار اول: تعریف حقوقی نسب
گفتار دوم: ماهیت حقوقی نسب
گفتار سوم: نسب طفل شبیه سازی شده
مبحث دوم: حضانت
مبحث سوم: محرمیت
گفتار اول: قرابت نسبی
گفتار دوم: قرابت سببی
مبحث چهارم: تابعیت
گفتار اول: کلیات
گفتار دوم: تابعیت بر اساس قانون ایران
مبحث پنجم: نام خانوادگی و اسناد سجلی
گفتار اول: نام خانوادگی
گفتار دوم: اسناد سجلی
مبحث ششم: اهلیت
گفتار اول: اهلیت تمتع
گفتار دوم: اهلیت استیفاء
مبحث هفتم: ارث
نتیجه گیری
فهرست منابع

مقدمه
بشر همواره بلند پرواز بوده و سعي نموده است به آرزوهاي ناممكن دست يابد. اين تلاش موجب گرديده به موفقيت‌هاي بزرگي نايل شود. سال‌ها قبل انسان علاقه مند بود جهان خارج از كره خاكي را بشناسد و آن را به تسخير خود درآورد ولي تا قبل از اينكه بتواند پرواز كند. اين آرزو و در حد توهم و تخيل بود. پس از آن كه آدمي براي اولين بار توانست پا بر روي كرة ماه بگذارد اين باور قوت گرفت، كه پتانسيل موجود در انسان توانايي انجام كارهاي بزرگي را دارد. وقتي خداوند به فرشتگان دستور داد در مقابل انسان خاكي زانوي تعظيم بزنند، بخاطر نيروي بزرگي به نام عقل و خرد بود كه در نهاد انسان قرار داده بود. انسان كه زماني كه در غارها مانند حيوانات زندگي مي‌كرد، اكنون طبيعت و حيوانات را در جهت رفاه و آسايش خود به خدمت گرفته است.
تولد انسان غير از روش معمول آن از آرزوهايي بوده كه انسان از ساليان دور در فكر تحقق آن بوده است. در سالهاي اخير انتشار خبر موفقيت‌هاي دانشمندان علم ژنتيك در شبيه سازي حيوانات، دنيا را به شگفتي واداشت.
و متعاقباً شركت كلونايد مدها شد، از طريق شبيه سازي دختري به نام «حوا» بدنيا آمده است.
اين تحقيق راجع به جنبه‌هاي ژنتيك شبيه سازي نيست. با اين وجود براي تجزيه و تحليل حقوقي آن، تطبيق آن با قواعد حقوقي بايد آن را شناخت.
لذا ابتدا به صورت مختصر مكانيسم و تاريخچه شبيه سازي را بيان كرده سپس به تطبيق اين مقوله با امور حقوقي و گهگاه فقهي مي‌پردازيم شبيه سازي انسان شناخته نو ظهور علم ژنتيك بوده و بر همين اساس در شرع مقدس اسلام و ديگر اديان الهي راجع به آن اظهار عقيده نشده است. با اين وجود در مدت كوتاهي كه موضوع شبيه سازي مطرح شده، تعدادي از فقهاي جديد راجع به اين موضوع اظهار نظر كرده‌اند. شبيه سازي تاكنون به صورت جدي در هيچ كدام از دانشگاه‌هاي كشور و تقريباً دنيا مطرح نشده و بعد حقوقي آن نگشوده مانده است، لذا عليرغم نبودن منابع فارسي و وقت گير بودن مسئله مصر بر آن شرم تا كار تحقيقي خود را بر اين موضوع قرار دهم.
اولين مسئله در اين تحقيق نبود منابع فارسي بود كه منحصر به چند عنوان كتاب و تعدادي آراي فقهي بود. لذا با ترجمه‌ي متون و اخبار عربي و انگليسي كه در اينترنت و كتب چاپ شده بود تحقيق را شروع كردم. در اين كار تحقيقي سعي شده است ابتدا با توجه به منابع محدود در دسترس مكانيسم و مراحل شبيه سازي را شرح دهيم و سپس به بحث مشروعيت پرداختم اما از آوردن آن در تحقيق خودداري كردم. زيرا اين مطلب اولاً موجب اطاله وقت و سنگين شدن مبحث مي‌شد و در ضمن بدليل اينكه قصد ادامه‌ي همين اثر را در كارشناسي ارشد هم داشتم لذا بر آن شدم تا از آوردن آن خودداري كنم و در مبحث بعد به سوالات حقوقي راجع به طفلي كه از طريق شبيه سازي به وجود مي‌آيد پرداختم سوالاتي از قبيل اينكه چه ارتباطي بين طفل شبيه سازي شده و نزديكانش وجود دارد؟
اين افراد آيا از حقوق اجتماعي بهره مندند يا خير؟
خصانت آنها به عهده ي كيست؟
اين افراد از چه كسي ارث مي‌برند؟
و غيره كه سعي شد به آنها جوابهايي منطقي و قانوني داده شود.
اين تحقيق از روش كتابخانه‌اي به عمل آمده و با توجه به اينكه جزو اولين‌هاي حقوقي در رابطه با شبيه سازي است خالي از اشكال نيست و از اساتيد محترم كه با گوشزد ايرادات و نواقص آن به اين بندة حقير لطف نموده و كمك به رفع نواقص آن مي‌كنند كمال امتنان را دارم.
دسته بندی: علوم انسانی » حقوق

تعداد مشاهده: 1594 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 140

حجم فایل:70 کیلوبایت

 قیمت: 16,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: