کاربرد شیشه و رنگ در نمای ساختمان

دسته بندي : فنی و مهندسی » معماری
مشاهده پنجره‌های کهن نشان داده است که گاهی شیشه‌های آن‌ها در پایین ضخیم‌تر و در بالا نازک‌تر اند. در ابتدا گمان بر این بود که شیشه حالت مایع دارد و با گذشت چند سده، شیشه تخت و یکنواخت کم‌کم به سمت پایین جریان پیدا می‌کند درنتیجه بخش‌های پایینی ضخیم‌تر دیده می‌شود این برداشت کاملاً نادرست است چون هرگاه یک بار شیشه سخت شود دیگر جریان پیدا نمی‌کند. دلیل وجود چنین پدیده‌ای این است که در گذشته شیشه را با روش دمیدن می‌ساختند در این روش آن‌ها شیشه مذاب را به صورت یک دایره تقریباً تخت (دیسک) درمی‌آوردند سپس آن را بر اساس اندازه چارچوب پنجره می‌بریدند. بخش‌های بریده شده کاملاً یکنواخت نبود و گاهی در لبه‌های دیسک ضخامت فرق می‌کرد در هنگام نصب هم آن‌ها تلاش می‌کردند بخش ضخیم‌تر را در پایین بیندازند تا پایه‌های شیشه پایدارتر باشند و البته از ورود آب به درون ساختمان جلوگیری کنند اگر گاهی دیده شده که پایین شیشه نازک‌تر از بالای آن است می‌تواند به دلیل بی دقتی در نصب باشد.

در آغاز سده ۲۰ میلادی هم پدیده همانندی، در شیشه‌ها دیده می‌شد؛ دلیل این پدیده این بود که آن‌ها شیشه را بر روی یک میز بزرگ سردکننده می‌ریختند و اجازه می‌دادند تا در سطح میز گسترش یابد درنتیجه این کار، مرکز یا محل ریختن شیشه ضخیم‌تر از دیگر بخش‌های شیشه می‌شد. سپس این شیشه بزرگ تخت را به اندازه دلخواه می‌بریدند. روشی که امروزه برای ساخت شیشه در پیش گرفته شده است روش شیشهٔ شناور است که در آن شیشه کاملاً یکنواخت است.

رنگ آمیزی نمای ساختمان شامل مراحلی اولیه ای است برای شناسای نوع سطح ساختمان و زیر سازی سطح نما برای آماده سازی در جهت شروع به رنگ آمیزی نما.

این آماده سازی ابتدایی به این صورت است که اگر سطح نمای ساختمان دارای کثیفی و آلودگی است ،در ابتدای امر این آلودگ ها باید از سطح کار پاک شوند وسپس فرآیند رنگ آمیزی سطح نما یا سطح ساختمان انجام شود.اگر این فرآیند به درستی انجام نشود رنگ آمیزی ساختمان به مشکل می خورد.پاک سازی سطح می تواند بوسیله تجهیزاتی از قبیل واتر جت برای شستشوی نما که در این فرآیند آب با فشار بالا کثیفی نما ، رنگ قدیمی و یا پوسته های قدیمی موجود در سطح را از بین ببرد و یا با کارتک رنگ و پوسته های قدیمی تراشیده شود. البته افراط زیاد در این کار لازم نیست خیلی از قسمت هایی که دارای رنگ قدیمی هستند با رنگ جدید کاملا پوشش داده می شوند و از سطح نمای قبلی هیچ اثری باقی نخواهد ماند.

نکته بعدی در رنگ آمیزی سطح نما یا نمای ساختمان شناسایی مصالح به کار رفته در نما است که با توجه به نوع مصالح باید نوع و جنس رنگ انتخاب شود.اگر به قطع از جنس سطح خبر نداریم بهترین نوع استفاده از رنگ های آلکدی است که به بیشتر سطوح از جمله سطوح گچی می چسبد.این در صورتی است که رنگ های لاتکس به خوبی بر روی سطوحی که قبلا رنگ شده اند نمی چسبند و پس از مدتی رنگ ور آمده و از روی سطح نما می ریزند.

میزان رطوبت مصالح نیز باید سنجیده شوند در صورتی که سطح دارای رطوبت است یا باید منتظر خشک شدن آن بود یا باید از مواد مخصوص همراه با رنگ مورد استفاده در رنگ آمیزی نما استفاده کرد.

اکنون به بررسی رنگ آمیزی انواع سطح های نما می پردازیم:

رنگ آمیزی بلوکهای سیمانی : برای بلوکهای سیمانی رنگهای رقیق شده با حلال بکار برید. اگر از رنگهای لاتکس استفاده کنید، آب موجود در این رنگها در بلوک نفوذ کرده و باعث زنگ زدگی آهن موجود در بلوکها میشود و کار نقاشی را خراب می کند.

رنگ آمیزی چوب : برای رنگ آمیزی چوب از رنگهای ترکیبی استفاده کنید. قبل از استفاده از رنگ آن را در یک نقطه از سطح کار امتحان کنید.چون ظاهر رنگ ممکن است گمراه کننده باشد.

رنگ آمیزی فلزات : شما می توانید سطوح فلزی آلومینیومی را با هر پوشش استانداردی رنگ آمیزی کنید. البته ابتدا سطح کار را خوب سنباده بکشید وبشویید. سپس فلز عاری از رنگ و کثیفی را با رنگهای بر پایه زینک بپوشانید.

رنگ آمیزی در و پنجره : برای رنگ کردن در و پنجره و جاهاییکه دوام آنها مهم است، رنگهای براق استفاده کنید. این رنگها رزین بیشتری دارند وبه سطح مورد نظر سختی و استحکام بیشتری می بخشند.

رنگ‌آمیزی روی شیشه

گلدان‌ها: امان از این گلدان‎های زیبای پشت پنجره‎ها که در بهار و تابستان زیبایی قشنگی به خانه و حتی کوچه‎ها می‎دهند… چه چشم‎انداز دل‎نشینی است وقتی چند شاخه گل درون شیشه‎ای رنگی قرار دارد.

لیوان های طرح دار: وقتی این روزها هدیه دادن ماگ و لیوان‎های جذاب به دیگران مرسوم شده است؛ درست کردن هدیه‎ای این‎چنینی کار باور کنید کار سختی نیست. کافی است یک لیوان بردارید و خودتان طرح دلخواه‎تان را روی آن بکشید.

نقاشی بر روی ظروف شیشه ای: بطری‎های آب درون یخچال هم وقتی زیبا باشند نمای قشنگ‎تری به یخچال، روی میز و سفره غذای‎تان می‎دهند. کمی رنگ مخصوص شیشه نیاز دارید.

طراحی روی شیشه میز: از میز عسلی کنار مبل یا تکراری شدن نشیمن‎گاه خسته شده‎اید؟ خرج‎های زیادی هم دارید که نمی‎دانید به کدامش اول برسید؟ بهترین کار تغییر دادن با دستان خودتان است. هیچ اتفاقی بهتر از این نیست که خودتان، تنوعی به خانه بیاید.

از مهم ترین فاکتور ها در پنجره های دوجداره، نوع شیشه های مصرفی در آنها می باشد . بسته به هدف کارفرما برای استفاده از پنجره دوجداره، نوع شیشه ای که استفاده می شود تغییر می یابد.

به طور کلی دو فاکتور اساسی در انتخاب شیشه مناسب باید در نظر گرفته شود:

الف - اهمیت عایق صدا و یا عایق حرارتی.
ب - رنگ و نوع شیشه.

جهت ایجاد عایق حرارتی، شیشه های دوجداره شامل از قسمت، شامل دو شیشه ی تک جداره و یک اسپیسر میانی این دو شیشه تشکیل شده اند. برای داشتن عایق حرارتی بهتر، بایستی ضخامت اسپیسر میانی را بیشتر و یا گاز داخل جدار دو شیشه به دقت انتخاب گردد.

شایان ذکر است امروزه با وجود نرم افزارهای محاسباتی و با توجه به پارامترهای موجود در هر منطقه تنشهای حرارتی استخراج و ضخامت شیشه ها محاسبه میگردد.

جهت ایجاد عایق صوتی، در صورتی که عایق در مقابل سر و صدای محیط مد نظر باشد، باید از شیشه هایی با ضخامت بیشتر ویا از شیشه های لمینیت شده استفاده گردد زیرا موج صوت با برخورد به شیشه های ضخیم و یا لمینیت شده بیشتر شکسته شده و عایق صوتی مناسب تری فراهم می کند.

زمانیکه هم عایق صدا و هم عایق حرارت حائز اهمیت باشد، در این صورت با توجه به ابعاد شیشه ها و میزان تحمل صوت و حرارت ضخامت دو شیشه ۴، 6، 8 و یا 10 میلیمتر و ضخامت لایه میانی(اسپیسر میانی) بین آن دو 10، 12، 14، 16، 18و یا 20 میلیمتر انتخاب و از گاز آرگون میانی بین دو جدار استفاده میگردد. البته باید به این نکته توجه شود که داخل جدار داخلی سیستم Air Balance (ایر بالانس) حتما گنجانده شود تا بتوان با توجه به فشار مبنای هر منطقه از کشور فشار داخلی شیشه های تنظیم گردد.

از طرفی رنگ شیشه نیز در عبور ویا عدم عبور گرادیان حرارتی و نسبت میزان عبور آن تاثیر بسزایی دارد. از طرفی استفاده از شیشه های "Low E" و یا "Sunergy" نیز در بازتاب حرارت نور خورشید سهم بسزایی ایفا میکنند.

انواع شیشه ها :

شیشه ها دارای انواع گوناگونی از جمله ساده، کریستال، رنگی، رفلکس، سکوریت، لمینیت، مشجر و سند بلاست.

شیشه ساده یاClear: این شیشه بنام شیشه بی رنگ معروف بوده و انواع 4، 6، 8، 10،12، 15 و20 میلیمتر آن در بازار موجود است، این شیشه ذاتا به سبزی میزند و در صورتیکه چند لایه آن روی هم قرار گیرد رنگ سبز مشهود میباشد.
شیشه کریستال و یاUltra Clear: این نوع شیشه دارای شفافیت بالای میباشند و معمولا در فضاهای خاصی که لازم است از پشت آنها رنگ واقعی اجسام دیده شود کاربرد دارند. از جمله فضاهای مذکور میتوان فروشگاه های طلا فروشی را نام برد.
شیشه رنگی : این نوع شیشه ها دارای انواع دودی، برنز، آبی، سبز، نقره ای و ... میباشند.
شیشه رفلکس : این نوع شیشه همانند شیشه های رنگی بوده و رنگ های سبز، آبی، برنز، نقره ای و طلایی آن موجود است.
تفاوت شیشه های رنگی و رفلکس در میزان دید فضای داخل ساختمان است. در شیشه های رفلکس در روز از بیرون دید به داخل ساختمان وچود ندارد، اما در شب کاملا برعکس است .

شیشه سکوریت Full Tempered:
دسته بندی: فنی و مهندسی » معماری

تعداد مشاهده: 2446 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: docx

تعداد صفحات: 33

حجم فایل:1,860 کیلوبایت

 قیمت: 12,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: