فایل گزارش كار آموزی سد و نيروگاه كارون3

دسته بندي : جزوه » گوناگون
دانلود گزارش كار آموزی سد و نيروگاه كارون3
فرمت فایل: ورد
تعداد صفحات: 77

موقعيت و مشخصات رودخانه رودخانه كارون پر آب ترين وپس از كرخه طويل ترين رود ايران است. طول رودخانه كارون950 كيلومتر ووسعت حوزه آبريز آن60000 كيلومتر مربع مي باشد(وسعت حوزه آبريزدر محل سد كارون 3،24000 كيلومتر مربع مي باشد). اين رودخانه از رشته كوههاي زاگرس سرچشمه مي گيرد ودر منطقه اي بنام گتوند وارد دشت خوزستان مي شود. شاخه مهم كارون رود دز مي باشد كه در شمال اهواز به رود كارون ملحق مي شود. رود كارون در مرز ايران وعراق به اروند رود پيوسته وروانه خليج فارس مي گردد.
موقعيت جغرافيايي سد
ساختگاه سدونيروگاه كارون 3 در فاصله 610 كيلومتري مصب رودخانه كارون و28كيلومتري شرق شهرستان ايذه در شمال شرقي استان خوزستان واقع شده است.
اين طرح در بالا دست سد شهيد عباسپور(كارون 1) و حدود 120 كيلومتري بالا دست آن از طريق رودخانه قرار دارد. فاصله طرح كارون 3 از طريق هواي تا اهواز 140 كيلومتر است.
تاريخچه
مطالعات شناخت حوزه كارون 1350-1340 مطالعات توجيهي طرح 1368-1357
مطالعات تكميلي و فاز دو طراحي 1374-1368
احداث جاده هاي دسترسي 1372-1370
احداث تونل انحراف اول وانحراف آب 1376-1372
آغاز فعاليتهاي ساختماني اصلي 1374
آغاز نسب تجهيزات نيروگاه اسفند 1377
آغاز بهره برداري از سد ونيروگاه كارون 3 بهمن 1384
عمليات جانبي پروژه از تيرماه سال 1370 آغاز و در سال 1373 خاتمه يافت. اين عمليات شامل ساخت 9 كيلومتر جاده دسترسي با بيش از 2 ميليون متر مكعب حفاري در سنگ ، چهار دستگاه پل، كمپ موقت، تهيه برق وامكانات مخابراتي بود.
اهداف
- توليد ساليانه 4137 ميليون كيلووات ساعت انرژي پيك با ارزشي معادل 200 ميليون دلار
-كنترل سيلابها وتنظيم ساليانه حدود يك مليارد مترمكعب آب جهت مصارف كشاورزي
هدف از سد ونيروگاه كارون 3 تأمين بخشي از برق مورد نياز كشور ونيز كنترول طغيانها و جلوگيري از خسارات ناشي از سيل به دشت خوزستان و شهرهاي پايين دست مي باشد.
نيروگاه كارون3 به عنوان نيروگاه تأمين اوج مصرف (Peak Power Generation)
كه برق مورد نياز كشور را در زمان حداكثر مصرف تأمين مي نمايد مورد بهره برداري قرار مي گيرد.
اين نيروگاه با ظرفيت معادل 2000 مگا وات توليد متوسط انرژي سالانه معادل 4137 ميليون كيلو وات ساعت (گيگا وات ساعت) و توليد مطمئن سالانه معدل 2965 گيگا وات ساعت قادر است بخش مهمي از كمبود انرژي و قدرت الكتريكي مورد نياز را تأمين كند. همچنين اين نيروگاه قابل گسترش به ظرفيت 3000 مگا وات مي باشد.
توربين :
توربين يك سيستم مكانيكي است كه انرژي پتانسيل آب را به انرژي مكانيكي تبديل مي كند ، مقدار انرژي توليد شده به پارامترهايي از قبيل هد ، دبي و مقدار تلفات نشتي بستگي دارد .
توربين هاي كارون 3 از نوع فرانسيس ، عكس العملي و با محور عمودي مي باشند كه كاملا در آب غوطه ور هستند ، آب باعث ايجاد كوپل چرخشي در توربين مي شود .
توربين شامل اجزاء زير است : محفظه حلزوني ، حلقه ثابت ، پره هاي تنظيم كننده ، رانر و درافت تيوب .
آب وارد محفظه حلزوني شده و پس از عبور از پره هاي ثابت و پره هاي تنظيم كننده و رانر بر خورده و سپس از طريق درافت تيوب و تونل پاياب خارج مي شود .
بمنظور جدا كردن در افت تيوب ازآب پاياب در مواقع لزوم (تخليه مراقب تيوب ) از دريچه لولايي FLAPGATE استفاده شده است دبي توربين توسط باز و بسته شدن پره هاي تنظيم كننده كنترل مي شود . گاورنر از اين طريق قدرت و سرعت توربين را كنترل مي كند در بالا دست محفظه حلزوني ، شير پروانه اي قرار دارد كه در مواقع عادي و اضطراري براي توقف جريان آب از آن استفاده مي گردد . نيروگاه كارون 3 داراي چهار واحد با محور با محور عمودي است هر دو توربين داراي يك ورودي و پنستاك هستند كه به دو قسمت تقسيم شده و هر قسمت آن به يك محفظه حلزوني متصل شده است با هد خالص 138.7m و دبي 189.27m3/sec قدرت حدود 242Mw و بازدهي حدود 93.2 % خواهد بود .
اجزاء اصلي توربين
توربين داراي اجزاء اصلي زير است :
1-رانر
جزئي است كه انرژي هيدرومكانيكي را به مكانيكي تبديل مي كند و شامل سه قسمت است :
تاج ، 14 پره و نوار رانر ، رانر از ورق فولاد ريخته گري جوش داده شده تهيه مي شود و توسط پيچ به شافت متصل مي شود يك جريان هواي فشرده در درافت تيوب (زير رانر ) و هد كاور (بالاي رانر ) پيش بيني شده است تا اثر كاويتاسيون را كاهش دهد .
2- محفظه حلزوني
حلزوني محفظه اي است اطراف توربين كه از ورق فولادي جوش داده شده ساخته مي شود محفظه حلزوني به رينگ ثابت جوش داده مي شود .
3- هد كاور ( در پوش توربين )
هد كاور يك قطعه فلزي است كه اجزايي مثل پره هاي تنظيم كننده ياتاقان هادي ، اتصالات سروموتور و بعضي از لوله ها و تجهيزات به آن متصل شده اند آبهاي ناشي از نشتي توسط سيستم تخليه كه شامل يك پمپ و يك اژكتور است تخليه مي شود .

4-پره هاي تنظيم كننده
ازاين پره هاكه 24 عدد هستند براي كنترل دبي توربين استفاده مي شود . جنس آنها از فولاد زنگ نزن است هر كدام از اين پره ها سه عدد بوش خود روانكار دارند .
5- سروموتور
دو عدد سرو موتور براي باز و بسته كردن پره هاي هادي به طور همزمان پيش بيني شده است آنها اين توانايي را دارند كه تحت هر شرايطي گشتاور پيچشي لازم براي چرخش پره هاي هادي را فراهم نمايند .
6-مكانيزم عمل كننده
مكانيزم عمل كننده يك حلقه فولادي است كه در بالاي هد كاور قرار دارد و به دو سرو موتورو پره هاي تنظيم كننده متصل شده است حركت سروموتورها از طريق اين مكانيزم به پره هاي تنظيم كننده منتقل مي شود .
دسته بندی: جزوه » گوناگون

تعداد مشاهده: 21111 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

تعداد صفحات: 77

حجم فایل:52 کیلوبایت

 قیمت: 8,900 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی: