مقاله بسته بندی مواد غذايی با استفاده از فرآوری نانو

دسته بندي : فنی و مهندسی » صنایع غذایی
دانلود مقاله بسته بندی مواد غذايی با استفاده از فرآوری نانو

نوع فایل: word

فرمت فایل: doc

قابل ویرایش

تعداد صفحات : 16 صفحه

قسمتی از متن :

چكيده :
نانو تكنولوژي ، تكنولوژي سريع و نويني است كه امكان كار ، دست كاري ، توليد ابزارهاي گوناگون ، مواد و ساختارهايي در سطح مولكولي و حتي اتمي ایجاد می کند . با روش هاي نوين نانو مي توان ابزار چند كاره ، خود تنظيم ، خود ترميم و خود كنترل بسازيم .بنابراين نانو فناوري يكي از جديد ترين علوم موجود در جهان بوده به طوريكه امروزي سرمايه گذاري قابل توجهي را به خود اختصاص داده است . بر اساس برآورد تحقيقات بودجه ، بودجه كل تحقيق و توسعه نانو تكنولوژي ، دولت ها در سراسر جهان در سال 2004 به بيش از 6/8 ميليارد دلار رسيد در اين زمينه ژاپن و آمريكا اولين كشورهاي توليد كننده بسته بندي نانو در سطح جهان مي باشند . پس امروزه با استفاده از بسته بندي نانو و راهكارهاي جديد آن مي توان كارآيي محصولات ، طولاني شدن عمرماندگاري ، تازگي محصولات ، كيفيت و ايمني مواد غذايي را بهبود بخشيد .
كلمات كليدي : بسته بندي نانو ، فناوري نانو ، نانو تكنولوژي، صنايع غذايي، بسته بندي .

مقدمه
فناوری نانو در برگیرنده فرآیندهایی است كه بر روی اتم ها و مولكولها در مقیاس نانومتری (9-10) صورت می پذیرد.
در واقع خواص منحصر به فرد نانو به علت :
افزايش نسبت مساحت سطحي به حجم و ورود اندازه ذره به قلمرو كوانتومي مي باشد .
افزايش نسبت مساحت سطحي به حجم كه به تدريج با كاهش اندازه ذره رخ مي دهد و همچنين افزايش سطح واكنش پذيري نانو مواد ، زيرا تعداد مولكول ها يا اتم هاي موجود در سطح در مقايسه با تعداد اتم ها يا مولكول هاي موجود در توده نمونه بسیار زياد است كه مساحت سطحي زياد عامل يكسري دركاركرد كاتاليزورها و ساختارهايي چون الكترودها مي باشد . بنابراين به طور كلي مي توان گفت : با استفاده از روش هاي نانو مي توان ابزارهاي چند كاره ، خود تنظيم ، خود كنترل ، خود ترميم ساخت . ( 15،11،7،6 )
در واقع ذرات نانو كره ها یا تیوپهای كوچكی از جنس اتمهای كربن، سیلیكون، سرامیك می باشد. به طور كلی نانوكامپوزیتها از پراكنده سازی نانو ذرات آلی یا غیر آلی (فلزی) در داخل پلی مر ترموست یا ترموپلاستیك ساخته می شوند. این نانو ذرات می توانند به صورت نانو ذرات سه بعدی كروی یا چند وجهی سه بعدی، نانو فیبرهای دو بعدی (نانو لوله ای) و یا به صورت نانو ذرات یك بعدی (صفحات كوچك رس) وجود داشته باشد. در دهه گذشته، نانوكامپوزیتهای پلی مری به عنوان گروه جدید از مواد پدیدار گشته و توجه و سرمایه گذاری قابل توجهی را در بخش تحقیق و توسعه به خود اختصاص داده اند و این در اصل به واسطه ویژگیهای بهبود یافته این مواد از لحاظ مكانیكی، حرارتی، الكتریكی، نوری، قابلیت تجزیه بیولوژیكی و نفوذ ناپذیری در مقایسه با هر یك از مواد تشكیل دهنده نانوكامپوزیت به تنهایی می باشد . روش عمومی برای آماده سازی نانوكامپوزیتهای پلی مری جادهی ورق های خاک رس و سایر جامدات در فضای پلی مر می باشد. این جامدات لایه ای عبارتند از: گرافیت، كانی های رسی فلزات واسطه، و در این میان كانی های خاك رس به واسطه ساختار و خصوصیات ویژه شان به طور گسترده ای مورد استفاده قرار می گیرند. این كانی ها عبارتند از: رس طبیعی، رس سنتتیك می باشد كه از دلایل مهم به كارگیری كانی رس در نانوكامپوزیت های پلی مری، ساختار شیمیایی لایه ای، سختی، وسعت دید زیاد صفحات كوچك، فراوانی در طبیعت و قیمت ارزان آنها می باشد. و علاوه بر این به واسطه سطح تماس بیشتر و چسبندگی بهتر نانوذرات در پلی مر می باشد. ( 14،18،22 )
دسته بندی: فنی و مهندسی » صنایع غذایی

تعداد مشاهده: 9162 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 16

حجم فایل:676 کیلوبایت

 قیمت: 50,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی:
    محتوای فایل دانلودی حاوی فایل ورد است.