مقاله غیرفعال کردن ميكروبي توسط اولتراسوند ( فرا صوت )

دسته بندي : فنی و مهندسی » صنایع غذایی
دانلود مقاله غیرفعال کردن ميكروبي توسط اولتراسوند ( فرا صوت )

نوع فایل: word

فرمت فایل: doc

قابل ویرایش

تعداد صفحات : 52 صفحه

قسمتی از متن :

گرما ( حرارت ) علاوه بر تاثير مخربي كه بر آنزيم ها و ميكرو ارگانيسم ها دارد مي توان گفت در مقايسه با ديگر متدهاي نگهداري غذاها اين مزيت را هم دارد كه عامل سلامت و ماندگاري مواد غذايي به شمار مي رود با اين وجود تاثير گرما بر مواد غذايي كاملا معلوم است برخي پروسه هاي گرمايي (حرارتي / دمايي ) موجب از دست رفتن مواد مغذي و طعم و مزه غذا شده و ويژگي هاي آن را تغيير مي دهد كه براي پيشگيري از اين اثرات نا مطلوب ، تلاش شده روش هاي ديگر براي نگهداري و بهداشت مواد غذايي طراحي و ارائه گردد .
اين تلاش ها عبارتند از :

1)بهينه سازي دما با كاهش فاز log گرمايي ،ايزوترمال ، هيتينگ اهميك و دي الكتريكي و ميكروويو.
2)تركيبي از چند فاكتور : تكنولوژي هاردل / پروسه هاي تركيبي( كمباينه)
3)شيوه هاي طراحي شده به عنوان پروسه يا هاردل در پروسه هاي تركيبي با استفاده از متدهاي متوقف سازي غير حرارتي . تاثير بسيار مخرب و مرگبار اكثر متدهاي فيزيكي متوقف سازي غير حرارتي از ديرباز بر همگان معلوم بوده اما كاربرد پتانسيل اين متدها در تكنولوژي نگهداري مواد غذايي امري است كه در چند سال اخير مورد توجه و ارزيابي قرار گرفته است .
امروزه ، شيوه هاي كاملا هيدروستاتيك، پالس بالاي ميدان الكتريكي و اولتراسوند از تكنولوژي هاي غير حرارتي مطمئن و اثبات شده در امر نگهداري مواد غذايي محسوب مي گردند .
هدف مقاله پيش رو ، بررسي و ارزيابي فوايد اولتراسوند كه يك متد متوقف سازي ميكروبي در نگهداري مواد غذايي و يا حوزه بهداشت مي باشد .
اكثر اطلاعات آورده شده در مورد تاثير متوقف سازي امواج اولتراسونيك در 50 سال اخير و با متدولوژي هاي مختلف گردآوري شده و مقايسه اين داده ها گاهي دشوار و اغلب غير ممكن مي باشد. بنابراين، بيشتر نتيجه گيري ها در اين مقاله حاصل داده هاي جديد تحقيقات ماست كه در شرايط مشابهي با آزمايشات و تحقيقات پيشين به دست آمده است .

Cavitation-II:

فيزيك اولتراسوند پيچيده و برخي جوانب آن هنوز نا معلوم (مبهم و نا شناخته ) است و از جمله ارزيابي هاي جامع و كامل مي توان به تحقيقات neppiras ،povey,mason,suslic اشاره كرد . اولتراسوند به امواج سونيك با فركانس فراتر از حد شنوايي بشر گفته مي شود هنگامي كه موج صدا در محیط های مايع به صورت موج طولي پخش مي شود، سیکل منقبض و منبسط معادل هم توليد مي كند . چنانچه فشار منفي وارد بر مايع، به علت چرخه انبساط آنقدر كم باشد كه بر نيروي درون مولكولي غلبه كند نيروي (كشيدگي ) حباب هاي كوچكي توليد خواهد شد . در حين چرخ هاي بعدي انبساط / انقباض حبابهاي گاز منبسط و منقبض مي شود . شكل گيري و تكامل حباب ، cavitation ناميده مي شود. نيروي كشيدگي در مايعات خالص بسیار زياد بوده و غلبه بر آن بسيار دشوار است با اين وجود ، بيشتر مايعات حاوي حبابهاي گازي كوچكي هستند كه به عنوان نو كلئي ( هسته ) cavitation عمل مي كنند حتي زماني كه فشار منفي در طول چرخه انبساط کم باشد . cavitation كه حاصل اولتراسوند ضعيف در حبابهاي كوچك است و سايز آن ها در هر هزار چرخه تغيير بسيار جزئي دارد ، cavitation ثابت ( پايا ) ناميده مي شود . اولتراسوند باعث مي شود حبابها (cavitation) مرتعش شوند كه اين ارتعاش منجر به ميكروجريانهاي قوی در محیط مي شود كه به عنوان امواج شوك دهنده عمل كرده است .
دسته بندی: فنی و مهندسی » صنایع غذایی

تعداد مشاهده: 8594 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 52

حجم فایل:1,958 کیلوبایت

 قیمت: 50,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی:
    محتوای فایل دانلودی حاوی فایل ورد است.