مقاله كارخانه كيك و كلوچه شاداب

دسته بندي : فنی و مهندسی » صنایع غذایی
دانلود مقاله كارخانه كيك و كلوچه شاداب

نوع فایل: word

فرمت فایل: doc

قابل ویرایش

تعداد صفحات : 53 صفحه

قسمتی از متن :

چکيده
براي تهيه ي خمير کيک و کلوچه در کارخانه مواد اوليه ( شکر ، تخم مرغ ، سايرافزودني ها و آب و غيره ) را با هم مخلوط مي کنند . سپس مواد را در دستگاه همزن قرار داده و ارد و روغن را اضافه مي کنند . در صورت لزوم از شير خشک نيز استفاده مي کنند تا مزه بهتري به محصول بدهند . بايد توجه داشت که ارد را قبل از اضافه کردن الک مي کنند .
براي درست کردن مواد مغذي کلوچه از نشاسته و قند اينورت ، نارگيل و يا گردو استفاده مي شود . براي تهيه ي کلوچه هاي معمولي از گردو و يا نارگيل به مقدار کم ولي براي کلوچه ممتاز از مواد به مقدار زياد استفاده مي شود . ولي در کيک از اين مواد استفاده نمي شود مگر براي تزئينات کيک استفاده کنند .
در مورد استفاده از نشاسته ، اگر نشاسته بکار گرفته شده از آرد گندم با شد 3 تا 5 وزن خود آب جذب مي کند . اگر نشاسته سيب زميني بکار گرفته شود مقدار آب بيشتري جذب مي کند . اما به دليل گران بودن کمتر از آن استفاده مي شود . در تهيه ي خمير کيک و کلوچه مقدار رطوبت بايد رعايت شود چرا که رطوبت يکي از عوامل بسيار مهم در کپک زدگي مي باشد . سپس خمير توليد شده وارد کلوچه زن ميشود و خمير از يک سو و مغزي از طرف ديگر تزريق شده و فرم کلوچه تشکيل مي گردد . سپس در سيني هايي در داخل واگن گذاشته مي شوند و به فر منتقل مي شوند و به مدت 7 دقيقه در فر مي مانند تا پخت در دماي 320 ـ 280 درجه سانتي گراد صورت گيرد . ولي در کيک ها نبا يد از 150 درجه سانتيگراد بيشتر شود زيرا سطح کيک ترک برداشته در نتيجه گازها خارج شده و حجم کيک کاهش پيدا کرده و رنگ پوسته کيک تيره تر از حد معمول مي شود و طعم و مزه نامطلوب پيدا مي کند . پس دما نيز در کيک و کلوچه متفاوت مي باشد .
مواد تشکيل دهنده در کيک و کلوچه مثل هم هستند ولي اندازه ي مواد تشکيل دهنده در کيک و کلوچه متفاوت بوده و نحوه ي اختلاط آنها نيز متفاوت مي باشد . پس از آنکه محصولات پخته شدند از فر خارج و در سردخانه آنها را سرد مي کنند که معمولاًً سردخانه شامل چند فن مي باشد در مرحله آخر کلوچه را بست هبندي مي کنند و تاريخ انقضاء براي کلوچه 2 ماه پس از توليد مي باشد .
تاريخچه
کارخانه کيک و کلوچه شاداب ( مهردوست ) واقع در کيلومتر 12 جاده آزادشهر به گنبد ، ناحيه ي صنعتي آقچلي در سال 1379 شروع به ساخت و در اواخر سال 1380 شروع به کار نمود.
اين کارخانه به مساحت 3000 متر مربع مي باشد که سالن توليد مساحت 760 متر مربع را به خود اختصاص مي دهد . همچنين شامل دو سوله و يک سالن اداري که مساحت کارخانه را در بر مي گيرند .
در حال حاضر با مديريت برادران کوهساري و جاجرمي ، 11 نفر کارگر و يک نفر مهندس صنايع غذايي مشغول بکار مي باشد . محصولات اين کارخانه متنوع بوده و تقريباًً 7 نوع کلوچه با طعم و شکل هاي مختلف توليد مي کنند . محصولات توليد شده را بيشتر در سطح منطقه و گاهي به خارج از استان صادر مي نمايند .

مقدمه
همه ي ما براي کار کردن احتياج به انرژي داريم . اين انرژي از مواد غذايي که مي خوريم تامين مي گردد. بدن انسان هم مانند يک ماشين مي ماند . که براي حرکت به سوخت نياز دارد و از طريق مصرف مواد غذايي مي تواند اين انرژي را تامين کند . مواد غذايي از ترکيباتي تشکيل شده که باعث تامين انرژي و سلامت بدن مي گردند و وجود آنها در رژيم غذايي ضروري است .
دانشمندان مقدار انرژي غذا را از طريق سوزاندن نمونه هاي کوچکي از آن در ماشين مخصوص که کالري سنج نام دارد محاسبه مي کنند . اين ماشين تعيين مي کند که با سوختن غذا چه مقدار گرما حاصل مي شود . واحدهايي که براي محاسبه به کار مي روند کالري و ژول ناميده مي شوند و هر کالري معادل 2 / 4 ژول است .
انسان براي حفظ سلامتي و تندرستي خود بايد روزانه مقدار معين کالري مصرف کند بطور مثال يک پسر بچه 12 ساله در روز به چيزي حدود 3000 کالري نياز دارد در حالي که دختر بچه اي به همان سن و سال به 2500 کالري نياز مند است . بشر جهت ادامه حيات احتياج به تغذيه مناسب و خوب دارد و اين تنها به سه مرحله صرف غذا صبحانه ، نهار و شام مختص نمي شود . بلکه در بين غذاهاي عمده صرف تنقلات نيز گا هي ضروري مي باشد .‌ بطور مثال دانش آموز خردسالي که در وقت صبحانه به دليل بازي گوشي يا غيره . به حد کافي غذا نخورده و يا اگر هم خورده به علت فعاليت زياد قبل از ظهر گرسنه مي شود يا شخصي که مبتلا به زخم معده مي باشد به محض خالي ماندن معده زخم عود مي کند ، احتياج دارد تا به عنوان پيش غذا چيزي تناول نمايد يا ورزشکاري که بعد از ورزش بدنبال خوردني مي گردد ، البته غذاهايي که در اين مورد مي توان مصرف کرد بي شمارند . مانند : انجير ، نان ، خشکبار ، شير که در اينجا شيريني بدليل دارا بودن مواد فوق و غني وبدن انرژي غذايي از اهميت خاصي برخوردار مي باشد .
دسته بندی: فنی و مهندسی » صنایع غذایی

تعداد مشاهده: 8570 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 53

حجم فایل:809 کیلوبایت

 قیمت: 50,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی:
    محتوای فایل دانلودی حاوی فایل ورد است.