مقاله بانک های خازنی

دسته بندي : فنی و مهندسی » برق، الکترونیک، مخابرات
مقاله بانک های خازنی

نوع فایل: word

فرمت فایل: doc

قابل ویرایش

تعداد صفحات : 161 صفحه

قسمتی از متن :
1-1 مقدمه
خازن المان الکتریکی است که میتواند انرژي الکتریکی را توسط میدان الکترواستاتیکی ) بار الکتریکی (در خود ذخیره کند . انواع خازن در مدارهاي الکتریکی بکار میروند. خازن را با حرفC که ابتدای کلمه capacitor است نمایش میدهند

2-1 خازن ناجی شبکه هاي توليد و توزيع
توان هم در خازنها بصورت توان غیر مفید است درست مانند سلفها در یک چهارم پریود موج متناوب ،توان دریافت می کنند و در یک چهارم بعدي توان را تحویل می دهند پس خازنها هم مانند سلفها باعث افرایش توان راکیتو (غیر مفید )شبکه می شوند اما اتفاق بامزه زمانی روي می دهد که خازن و سلف با هم در شبکه قرار گیرند .
این دو برعکس هم عمل می کنند . یعنی زمانی که سلف توان می گیرد خازن توان می دهد و زمانی که سلف توان می دهد خازن توان می گیرد . پس توانهاي غیر مفید این دو فقط یکبار از شبکه دریافت می شود و در زمانهاي بعد بین آنها تبادل می شود بدون اینکه مولد این توان را تحمل کند . پس مصرف کننده هاي اهمی سلفی توان راکتیو خود را دریافت می کنند و مولد و شبکه توزیع آنرا تولید و پخش نمی کنند زیرا این کار راخازن انجام می دهد . این خازنها از حالا به بعد ، خازنهاي اصلاح ضریب توان نام می گیرند و وظیفه آنها تامین توان راکتیو مورد نیاز مصرف کننده هاي اهمی سلفی است.

3-1: اتصال خازن به شبکه
خازنهاي اصلاح ضریب توان باید در شبکه بصورت موازي قرار گیرند . براي اینکار در شبکه هاي تکفاز باید به فاز و نول وصل شوند و در شبکه هاي سه فاز پس از اتصال بصورت ستاره یا مثلث آنگاه به سه فاز متصل می شوند .
این خازنها باید از انواعی انتخاب شوند که بتوانند دایمی در مدار قرار گیرند پس باید بتوانند ولتاژ شبکه را تحمل کنند در محاسبه خازن از انواعی استفاده می شود که ولتاژمجاز آنها 15% بیشتر از ولتاژ شبکه باشد .

4-1: محاسبه خازن
نقش خازن در شبکه کاهش توان راکتیو مصرف کنند هاي اهمی – سلفی از دید مولدها است . با این اتفاق ضریب توان مفید به یک نزدیک می شود . پس با کنترل ضریب توان امکان کنترل توان راکتیو وجود دارد . این کار به کمک یک کسینوس فی متر صورت می گیرد . یعنی به کمک کسینوس فی متر می توان دریافت که ضریب توان و در نتیجه توان راکتیو در چه وضعیتی قرار دارد .

: (CosΦ) دامنه تغییرات ضریب توان
خازن مذکور باید برابر نیاز شبکه باشد در غیر اینصورت خود توان راکتیو از مولد دریافت می کند و همچنین سبب افزایش ولتاژ آن می شود . پس باید خازن مطابق نیاز شبکه محاسبه شود.

پرسش: شبکه به چه مقدار خازن نیاز دارد ؟
پاسخ : مقداري که ضریب توان را به یک نزدیک کند . این مقدار خازن خود توان راکتیوي ایجاد می کند که توان راکتیو مصرف کننده اهمی – سلفی را جبران می کند . پس مقدار خازن به مقدار توان راکتیو مدار بستگی دارد . هر قدر این توان قبل از خازن گذاري بیشتر باشد ، اندازه خازن نیز بزرگتر خواهد بود .
با توجه به مطالب گفته شده باید براي محاسبه خازن دو مقدار مشخص شود :
1. مقدار ضریب توان شبکه قبل از خازن گذاري
2. مقدار ضریب توان شبکه بعد از خازن گذاري که انتظار داریم شبکه به آن برسد
پس از تعیین این مقادیرمراحل زیر را پی می گیریم . براي مقدار ضریب توان مطلوب مثلا
عدد 0.9مقدار خوبی است . حال دو مقدار ضریب توان داریم یکی ضریب توان شبکه قبل از خازن گذاري و دیگري ضریب توان مطلوب که می خواهیم با گذاردن خازن به آن برسیم . به کمک رابطه زیر مقدار توان راکتیو مورد نظر را که با آمدن خازن تامین می شود محاسبه می کنیم.

منابع :

1- نهمين كنفرانس شبكه هاي توزيع نيروي برق(زنجان)
2- تجهيزات نيروگاه. م . سلطاني . جلد دوم .انتشارات هنر. 1386
3- وبلاگ تخصصي برق. POWERENGINEERING. BLOGFA. COM
4- سيزدهمين كنفرانس شبكه هاي توزيع(گيلان)

دسته بندی: فنی و مهندسی » برق، الکترونیک، مخابرات

تعداد مشاهده: 8210 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.doc

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 161

حجم فایل:3,835 کیلوبایت

 قیمت: 50,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی:
    محتوای فایل دانلودی حاوی فایل ورد است.