مقاله بررسی نصب تجهيزات الكتريكی در نيروگاه در حال ساخت

دسته بندي : فنی و مهندسی » برق، الکترونیک، مخابرات
 مقاله بررسی نصب تجهيزات الكتريكی در نيروگاه در حال ساخت

نوع فایل: word

فرمت فایل: doc

قابل ویرایش

تعداد صفحات : 60 صفحه

قسمتی از متن :

1-1 انواع ژنراتورها
فركانس كار شبكه انتقال CEGB (كمپاني برق بريتانيا)، 50 هرتز مي باشد، بنابراين ژنراتورهاي سنكرون متصل به اين شبكه نيز در فركانس 50 هرتز كار مي كند. ژنراتورهاي بزرگتر اغلب در سرعت 3000 دور بر دقيقه و بوسيله توربينهاي بخار كار مي كنند و تعداد كمي از آنها سرعتشان 1500 دور بر دقيقه است. اين ژنراتورهاي سرعت بالا كه عموماً تحت عنوان توربين ژنراتورها از آن نام برده مي شود و داراي روتور استوانه اي مي باشند. موضوع بحث اين فصل مي باشند. چنانچه منظور نوع ديگري از ژنراتورها باشد. صراحتاً ذكر مي گردد.
از مدتها قبل، واحدهاي استاندارد شده در شبكه CEGB، ژنراتورهاي با ظرفيت 500 و 660 مگاوات بوده اند. در اين ظرفيتها شش نوع طراحي مختلف انجام گرفته است كه هر كدام در طول زمان تغييرات ناچيزي نسبت به هم داشته اند. به هر حال اين ژنراتورها تا حد بسيار زيادي از نقطه نظر عمكرد بهم شبيه هستند و در صورتي كه يك نوع خاص داراي تفاوت فاحشي باشد، اين موضوع ذكر خواهد گرديد (رجوع شود به شكل 1-1). قسمت اعظم اين فصل به ژنراتورهاي با ظرفيت هاي ذكر شده پرداخته و تئوري كلي اي در مورد ژنراتورهاي سنكرون عنوان مي گردد. در انتهاي اين فصل توضيح مختصري راجع به انواع ديگر ژنراتورهاي مورد استفاده در CEGB داده خواهد شد.
1-2 پيشينه تاريخي
مزيت شبكه هاي توزيع AC بر DC در اواخر قرن نوزدهم مشخص گرديد و رشد سريع شبكه هاي AC به دنبال خود نياز به ژنراتورهاي AC را بدنبال داشت. ژنراتورهاي اوليه، ماشينهاي با سرعت پايين بودند كه بوسيله موتورهاي رسپيروكال مي چرخيدند، ولي در حوالي سالهاي 1900 به بعد ژنراتورها مستقيماً بوسيله توربينهاي بخار سرعت بالا به حركت در آمدند و پايه ماشينهاي مدرن امروزي را بنياد نهادند. روند پيشرفت عمدتاً در محرك ژنراتورها بوده است. توربين ژنراتورهاي اوليه هم بصورت محور عمودي و هم بصورت محور افقي ساخته مي شدند.


شكل 1-1 مقطع ژنراتور600 مگاواتي
از آنجا كه فشار بيشتري بر اتصالات محور نوع عمودي وارد مي شود، اين نوع ژنراتورها خيلي زود از رده خارج شدند. توسعه ژنراتورهاي با محور افقي بسيار سريع بود بطوري كه ژنراتورهاي از چند صد كيلووات تا 20 مگاوات در سالهاي 1912 ساخته شدند (رجوع شود به شكل 1-2).
شكل 1-2 ژنراتور20 مگاواتي خنك شده با هوا
بعد از اين سالها، افزايش در توان خروجي ژنراتورها تا حدودي محدود بود بطوري كه در دهه 1930، ژنراتورها داراي ظرفيت خروجي تا حداكثر 50 مگاوات بودند. فركانس برق توليدي در شبكه آمريكا، 60 هرتز است و نتيجتاً ژنراتورهاي سنكرون در آمريكا داراي سرعت بالاتري مي باشند؛ مثلاً در ماشينهاي دو قطبي اين سرعت برابر با 3600 دور بر دقيقه مي باشد. در اين سرعتها اصطلاك هوا سبب ايجاد تلفات بالاتري مي گردد و به همين دليل هيدروژن بخاطر غلظت كمترش به عنوان خنك كننده مناسب تر مورد استفاده قرار گرفت. در بريتانيا استفاده از ژنراتورهاي با خنك كن هيدروژني در سرعت 3000 دور بر دقيقه و ظرفيت خروجي 50 مگاوات در دهه 1950 متداول گرديد.
بعدها، جستجو در جهت روشهاي دفع حرارت موثر منجر به استفاه از هيدروژن در فشار بالاتر گرديد. قدم بعدي استفاده از روغن عايق و نهايتاً در بريتانيا استفاده از آب در تماس مستقيم با هادي سيم پيچيها بود. با اين تمهيدات، امكان ساخت ژنراتور با توان خروجي بالا مهيا گرديد تا بتواند پس از حمل و نصب بعنوان يك واحد تكي در نيروگاه مورد بهره برداري قرار گيرد كه عمدتاً هم از نظر اقتصادي و هم از نظر عمكلرد جالب بود (رجوع شود به شكل 1-3 ). با توجه به تاكيد مهمتري كه در سالهاي اخير بر قابليت اعتماد در طراحي و قابليت تعويض قطعات گذاشته است، رشد افزايش توان خروجي و گامهاي توسعه در ژنراتورها، كندتر شده است.
دسته بندی: فنی و مهندسی » برق، الکترونیک، مخابرات

تعداد مشاهده: 8071 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 60

حجم فایل:30,821 کیلوبایت

 قیمت: 50,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی:
    محتوای فایل دانلودی حاوی فایل ورد است.