پاورپوینت استارتاپ های گردشگری فرصت استراتژیک برای مدیران هوشمند وتوسعه پایدارکسب وکارها

دسته بندي : علوم انسانی » گردشگری و توریسم

استارتاپ های گردشگری
مقدمه
امروزه باوجود زیرساخت های اینترنتی و اتصال به شبکه های جهانی وامکانات ویژه برای ترجمه مطالبی که به زبان اصلی دراینترنت بارگذاری شده اند؛فرصت های استراتژیکی زیادی فراروی استارتاپ های فعال در زمینه گردشگری کشورمان که دارای بیشترین نیروی جوان وسرشار از انرژی که دارای سواد ایترنتی نیز می باشند-هست و این امر فرصت های استراتژیکی فراوانی را پیش روی فعالان استارتاپی قرار می دهد از جمله اینکه:
۱-بازارهدف ۴۰۰میلونی پیش روی فعالان استارتاپی
۲-افت شدیدارزش پولی کشوردرمقابل سایر ارزهای جهانی که می تواند به مثابه نیمه پر لیوان برای مزیت رقابتی در قیمت گذاری خدمات استارتاپی قلمداد شده و زمینه حضورهرچه بیشتر گردشگران جهانی را فرآهم آورد
۳- الگو برداری از کشورهای موفق گردشگری از جمله ترکیه و هندبرای مدیران استارتاپ ها با کمترین هزینه و صرف زمان،امکانپذیر می باشد.
با این رویکرد در نوشتارپیش رو به بررسی تحلیل بیش از ۱۵ استارتاپ جهانی فعال در زمینه گردشگری سلامت و هم چنین ۵۰استار تاپ فعال در زمینه گردشگری و سلامت کشورمان پرداخته شده است که در ۱۰۰اسلاید تخصصی تدوین و تنظیم شده است و امید مه مورد توجه و استفاده فعالان استارتاپ ها و سایر علاقه مندان قرار گیرد.
با سپاس دکتر محرم غفاری
مشاور بازاریابی و کارآفرینی

فرصت استراتژیک
استارت آپ

استارت آپ یک کمپانی نوپا می‌باشد که برای یک مسئله راه حلی نوین را ارائه می‌دهد، همچنین می‌توان گفت که تضمینی برای موفقیت از طریق این راه حل نمی‌باشد. بهتر است بدانید که امروزه در دنیای فناوری و تکنولوژی شاهد استفاده زیاد از استارتاپ هستیم. جالب است بدانید که این واژه در سن فرانسیسکو ریشه دارد. همچنین می‌توان گفت بعضی افراد استارت آپ را یک فرهنگی نو برای بیان اندیشه‌های نو و ایجاد خلاقیت می‌دانند؛ که هدف آن برطرف کردن مشکلات موجود می‌باشد. بهتر است بدانید که مدیر عامل کمپانی هوم جوی (Hom joy) آدورا چئونگ می‌باشد، که به جرات می‌توان گفت از استارتاپ‌های مطرح در سال ۲۰۱۳ در ایالات متحده است.
مدیران هوشمند

استارت آپ یا استارتاپ به کسب و کارهایی گفته می‌شود که قبل از آن هیچ نمونه مشابه دیگری در کشور و حتی دنیا وجود نداشته باشد، این بدان معنی است که استارتاپ برای اولین بار توسط اشخاص یا شرکت‌ها تاسیس ‌شود. لازم به ذکر است که تعریف استارت آپ تنها به کسب و کار مربوط نمی‌شود. می‌توان گفت امروزه مخصوصا در بین جوانان صحبت‌های زیادی در مورد کارهای تازه تاسیس شده و استارت اپ‌ها وجود دارد. خیلی‌ها ایده‌های جدیدی در ذهن دارند که فکر می‌کنند می‌توانند با آنها باعث متحول و دگرگون شدن دنیا شوند. استارت اپ کوتاه شده عبارت start up company به معنای شرکت نوپا و تازه تاسیس شده می‌باشد. جالب است بدانید که شرکت‌ یا کسب و کارهای جدیدی که در نتیجه کارآفرینی ایجاد شده اند، که رشد صعودی دارند و با ایجاد راه حل‌های جدید و خلاقانه و دوام پذیر برای رفع یک نیاز شکل گرفته اند جزء استارت آپ محسوب می‌شوند. استیو بلنک پروفسور دانشگاه استنفورد، استارتاپ را یک سازمان می‌داند که برای پیدا کردن یک مدل کسب و کار مقیاس پذیر و تکرار پذیر تاسیس شده است. بهتر است بدانید که همه استارتاپ‌ها در حال تلاش برای یک مدل تجاری هستند که اولا مقیاس پذیر باشند و دوما بتوانند مشتریان زیادی را به خود جذب کنند. جالب است بدانید که ترکیب این دو مورد در بعضی مواقع باعث شکست استارتاپ‌ها می‌شوند، به طوری که آمارهای جهانی این را نشان داده اند که از هر ۱۰۰ استارتاپ ۹۰ تا شکست خورده اند. همچنین از همه جالب‌تر این است که از این ۱۰ تای باقیمانده فقط یک مورد از آنها به موفقیت استارتاپ‌های معروف و مشهوری از قبیل گوگل، فیس بوک و آمازون برسد. می‌توان گفت اغلب این شکست‌ها به دلیل عدم علاقه و عدم هیجان و همچنین عدم تمایل به کسب موفقیت بیشتر در صاحبان کسب و کار می‌باشد. اما در اغلب موارد کسب و کارها با افراد با سابقه طولانی راه اندازی می‌شوند، که به همه اطلاعات و دانش لازم در این زمینه از قبیل چگونگی تعیین بودجه، چگونگی ارائه محصولات و … به طور کامل واقف هستند. بهتر است بدانید که متعادل سازی بین هدف و اجرا از همان ابتدا می‌تواند در رشد یا شکست کسب و کار موثر باشد. لازم به ذکر است که بیشتر استارتاپ‌ها در هیچ زمانی نمی‌توانند مشتریان زیادی را جذب کنند.

انواع استارت آپ

براساس گفته استیو بلنک ۵ نوع استارت آپ موفق وجود دارند، که عبارتند از: استارتاپ سبک زندگی، کسب و کارهای کوچک، استارت اپ‌های گسترش پذیر، استارتاپ‌هایی که طراحی شده‌اند به سرعت فروخته شوند، استارت اپ های اجتماعی.

استارت آپ به سبک زندگی از انواع استارت آپ‌هایی است که به زندگی روزمره مربوط می‌باشد. برای مثال شخصی یک ماشین برقی جهت تفریح خود در پارک دارد، اما با گرفتن مبلغی از دیگران ماشین برقی خود را کرایه می‌دهد و با این کار می‌تواند ماشین خود را در یک سطح بالا نگه دارد.

کسب و کارهای کوچک معمولا توسط یک خانواده اداره می‌شوند، که به منظور تامین مخارج خانواده به وجود آمده‌اند.

در استارت آپ های گسترش پذیر سود و بازدهی بیشتری نسبت به بقیه استارتاپ ها دارند، که به صورت خوشه های نو آور و خلاق یک گروه را تشکیل می‌دهند. همچنین می‌توان گفت در این گروه‌ها چند ایده خوب باعث به وجود آمدن یک ایده ناب می‌شود.

همچنین می‌توان گفت برای مثال در حوزه مسکن از استارتاپ‌هایی که طراحی شده اند تا به سرعت فروخته شوند استفاده می‌کنند. در حوزه مسکن یکسری استارت آپ‌هایی برای حل مشکل بنگاه‌های املاک با سرعت زیاد شکل می‌گیرند، که می‌توان گفت هدف آنها فقط فروش این استارت اپ‌ها برای شرکت‌های بزرگ است.

جالب است بدانید که در استارت آپ‌های اجتماعی فقط کسب و کار مد نظر نیست و بیشتر به دنبال تبدیل دنیا به مکانی بهتر برای انسان‌ها می‌باشند.

انواع استارت آپ
سایت استارت آپ

بهتر است بدانید که دنیای تکنولوژی و استارت اپ هر روزه در حال پیشرفت است به طوری که در دنیا با سرعت بسیار زیادی در حال شکل گیری است که می‌توان گفت در ایران و تهران هم رشد استارتاپ‌ها چشمگیر بوده است. همچنین می‌توان گفت که ۹ استارت آپ معروف در ایران وجود دارند که ضمن درآمد زایی در این زمینه پیشرو محسوب می‌شوند. همچنین می‌توان گفت که برخی از این استارت آپ ها از نظر ارزش گذاری بالا هستند و برند محسوب می‌شوند.
۱۰ ویژگی حیاتی در یک مدیر استارت آپ خوب

استارت اپ‌های موفق در ایران عبارتند از: دیجی کالا، کافه بازار، اسنپ، آپارات، تپسی، اسنپ فود، علی بابا، دیوار، بامیلو.
پاور پوینت استارت آپ

می‌توان گفت که قالب پاور پوینت استارت اپ یک قالب شکیل و زیبا می‌باشد که به صورت رایگان قابل دانلود است و برای تمامی استارتاپ‌ها قابل انجام می‌باشد. بهتر است بدانید که پاور پوینت استارت آپ اسلایدهای منحصر بفردی را دارد که متحرک و زیبا هستند. همچنین قالب‌های آن قابل ویرایش می‌باشد که می‌توانید با سلیقه خود تمامی قسمت‌های قالب را ویرایش کنید.
استارت آپ گردشگری

استارت آپ‌ها در توسعه گردشگری بسیار موثر می‌باشند، که باعث ایجاد موج تازه‌ایی در صنعت گردشگری شده‌اند که همراه آن کسب و کارهای بزرگی به وجود آمده است. اگر این کسب و کارها را در بخش مادی و معنوی حمایت کنند گردشگری در بخش داخلی و خارجی توسعه بزرگی پیدا خواهد کرد. لازم به ذکر است که استارت اپ‌های گردشگری فعالیت‌هایی مانند بوم گردی را شامل می‌شوند این بدان معنا می‌باشد که فقط به سایت و اپلیکیشن محدود نمی‌شود. همچنین می‌توان گفت تلاش استارتاپ‌ها در این زمینه تا جایی ثمر می‌دهد که خارج از مرزهای ایران نباشند.

کهزدای در این زمینه می‌فرماید: علاوه بر اهمیت وجود سرمایه گذار برای شروع و ادامه استارت آپ‌های گردشگری متاسفانه عواملی مانند مسائل سیاسی و اقتصادی کلان کشور مانع از فعالیت استارت اپ‌ها در عرصه بین المللی و جذب گردشگر ورودی می‌باشند. لازم به ذکر است تا زمانی یک استارتاپ نتواند به راحتی گردشگر خارجی را جذب کند و نقل و انتقال پولی را به طور ساده انجام دهد در این زمینه قطعا به مشکل بر خواهد خورد. همچنین می‌توان گفت عده‌ای از این فرصت استفاده کرده و این فرآیند را بومی سازی کردند تا مردم ایران از امکانات موجود بهره مند شوند، که می‌توان گفت ایده و خلاقیت جدیدی در استارت اپ‌های گردشگری در ایران وجود ندارد. در واقع استارتاپ‌های فعال همان نمونه‌های بومی استارت آپ‌های خارجی که با روند خوب و مناسبی پیش می‌روند.

استارت آپ گردشگری

تعریف گردشگری سلامت

منبع:https://ariamedtour.com

گردشگری سلامت تعاریف متفاوتی دارد ولی نقطه اشتراک همه آن‌ها این است که فردی با هدف دریافت خدمات پزشکی، درمانی و یا امور مربوط به سلامتی به کشور دیگری سفر می‌کند. به‌صورت عمومی از کلمه گردشگری سلامت یا هلث توریسم (Health Tourism) استفاده می‌شود که شامل گردشگری پزشکی (Medical Tourism) با تمرکز روی خدمات درمانی و جراحی و گردشگری تندرستی (Wellness Tourism) با توجه به آب درمانی و ماساژ و … می‌شود. اغلب کسانی که کلمه گردشگری سلامت را می‌شنوند تصور می‌کنند که این مفهوم یعنی گردشگری و سلامت. اینکه کسی به کشوری سفر کند تا هم تفریح کند (گردشگری) و هم به خدمات درمانی بگیرد (سلامت). درحالی‌که این تعریف صحیح نیست. گردشگری سلامت یعنی سفر با هدف درمان و سلامتی. گردشگری برای سلامت، یعنی شما سفر می‌کنید که خدمات درمانی دریافت کنید. اهمیت این تعریف در شناخت بازار هدف و مشتری است و برنامه‌ریزی که برای بازاریابی و ارائه خدمات می‌شود. اکثر مسافرین گردشگری سلامت تنها با هدف درمان سفر می‌کنند و غالبا خدمات دیگری شامل گشت و گذار را نمی‌خواهند. هرچند می‌توان تورهای سبک و یک روزه به آن‌ها پیشنهاد داد ولی نباید هدف اصلی گم شود.
استارتاپ ها در گردشگری سلامت ایران چه فرصت هایی دارند؟

درآمد ارزی

با توجه به افت شدید پول ملی، کسب و کارهایی که درآمد دلار و یورو دارند بسیار جذاب هستند و گردشگری سلامت هم یکی از آن‌ها است. درحال حاضر حجم بازار گردشگری سلامت ایران را حداقل ۱٫۲ میلیارد دلار برآورد می‌کنند. البته موضوعی که این بازی را جذاب‌تر می کند این است که معمولا درآمد به صورت نقد و اسکناس است و مشکلی از جهت تحریم بانکی و انتقال پول به ایران وجود ندارد. فقط مراقب اسکناس‌های تقلبی باشید! یا دستگاه بررسی اصالت اسکناس دلار و یورو بگیرید و یا با صرافی‌ها تعامل نزدیک ایجاد کنید.

درآمد ارزی گردشگری سلامت در ایران

گردشگری سلامت از جلمه کسب و کارهایی است که درآمد ارزی دارد

بازار خلوت

هر چند بازار گردشگری سلامت ایران توسط واسطه ها به شکل سنتی رقابت نسبتا بالایی دارد ولی در مقابل برای استارتاپ ها با مدل های جدید جذب بیمار و استفاده از بازاریابی آنلاین بازیگران کمی وجود دارد و بازار هنوز نه تنها اشباع نشده که بسیار خلوت است. شما با کمی رفتار حرفه ای در کسب و کار می توانید سریعا سهم بازار مناسبی جذب کنید!

پتانسیل‌های بالای صنعت

رشد چشمگیر کشور در عرصه پزشکی و وجود پزشکان حاذق و بیمارستان های مجهز سبب شده است تا ایران پتانسیل بالایی برای صنعت گردشگری پزشکی داشته باشد. همچنین وجود مکان های توریستی جذاب چهار فصل و مناطق طبیعی مثل آبگرم ها ظرفیت بالایی در زمینه توریسم سلامت با تعریف عام ایجاد کرده است.

مزیت رقابتی روی قیمت

مهم ترین دلیل سفر بیماران به کشور های دیگر برای دریافت خدمات پزشکی و زیبایی، قیمت پایین است. ایران از گذشته این مزیت رقابتی را داشته ولی اکنون با توجه به کاهش شدید ارزش ریال در مقابل دلار این مزیت بسیار بیشتر به چشم می آید و امروز فرصت مناسبی است تا با استفاده از اهرم قیمت سهم بازار مان را از ترکیه و هند پس بگیریم.
توسعه پایدار

بازار بالقوه ۴۰۰ میلیونی

مهم ترین مشتری گردشگری پزشکی ایران کشور های همسایه هستند که متاسفانه یا خوشبختانه زیرساخت پزشکی مناسبی ندارند و در نتیجه بازار به صورت بالقوه و از نظر کمیت تعدادی بسیار جذاب است. بخش زیادی از این همسایه ها با ایران قرابت های فرهنگی، مذهبی و حتی زبانی دارند و درنتیجه جذب آنها به ایران آسان تر است.

بازار بالقوه 400 میلیونی مدیکال توریسم ایران

بسیاری از کشورهای همسایه، قرابت‌های فرهنگی، مذهبی و حتی زبانی با ایران دارند که به جذب آسان‌تر آن‌ها کمک می‌کند.

حاشیه سود بالا

کسب و کار گردشگری سلامت بیش از ۱۰۰ درصد سود ناخالص دارد که در بخش های مختلف زنجیره ارزش این صنعت مثل جذب بیمار، خدمات لجستکی و خدمات درمانی پخش شده است. این حاشیه سود با رشد قیمت دلار افزایش پیدا کرده است چرا که هزینه های به صورت ریالی است و درآمد به صورت دلاری!

امکان بین‌المللی شدن

گردشگری سلامت یک صنعت بین المللی است حتی وقتی شما فقط یک مقصد مثل ایران هستند مشتری های خارجی از کشور های مختلف دارید، اگر بازاریابی بین امللی را بلد باشید و بتوانید برای ایران مشتری جذب کنید چرا برای کشور های دیگر نتوانید؟ این صنعت برای کسانی که جاه طلبی فعالیت بین المللی دارند بسیار ایده آل است.

هزینه‌های ریالی درآمد دلاری!

مزیت مهم ایران در بخش گرشگری سلامت این است که هزینه ها داخل کشور به ریال پرداخت می شود و درآمد ها به صورت یورو و دلار است. شما می توانید از فاصله و در کلام بهتر شکاف بین دلار و ریال بهترین استفاده را بکنید تا به جریان وجوه نقد مثبت برسید.
ایران و گردشگری :

بر اساس گزارش سازمان جهانی گردشگری، ایران رتبه دهم جاذبه‌های باستانی و تاریخی و رتبه پنجم جاذبه‌های طبیعی را در جهان دارد و مهم تر اینکه یکی از امن‌ترین کشورهای منطقه و جهان از لحاظ امنیت برای گردشگران خارجی است.
با این وجود، گردشگری در ایران هرگز و هرگز به عنوان یک صنعت شناخته نشده است. بر اساس آمارهای رسمی، سهم ایران از درآمدهای صنعت گردشگری در جهان کمتر از یک درصد است که رقم بسیار ناچیزی به شمار می آید.
چند نکته قابل تامل :

بر اساس آمارهای رسمی، سهم ایران از درآمدهای صنعت گردشگری در جهان کمتر از یک درصد است که رقم بسیار ناچیزی به شمار می آید
ترکیه ۳۲ میلیون نفر گردشگر در سال ۲۰۱۲ داشته است
به ازای ورود هر گردشگر ۹ فرصت شغلی ایجاد می شود
میزان هتل های پنج ستاره و امکانات بخش حمل و نقل برای میزبانی از گردشگران کافی نیست
گردشگری زیارت و مذهبی در ایران از اهمیت ویژه ای برخوردار است

برخی از موانع توسعه گردشگری در ایران (دیدگاه کلان)

عدم توجه خاص به گردشگری در برنامه‌ی پنجم توسعه و عدم تخصیص بودجه‌ی کافی نبود
آمار دقیق از گردشگران و انجام نشدن پروژه های اصولی در این حوزه
عدم وجود زیر ساخت های کافی
مشکلات فراوان حمل و نقل درون شهری و بین شهری
عدم وجود تبلیغات و بازاریابی اصولی و هم چنین سیستم بازاریابی حرفه ای و نوین
ایجاد سیمای منفی از ایران در جهان توسط برخی کشورها
موانع فرهنگی و فقهی
کاغذبازی های فراوان و طاقت فرسای گردشگران خارجی
بدشناسی و ناشناسی واژه ی بازاریابی در این حوزه
فقدان استفاده از تجارب گذشته و عدم استفاده از خبرگان این حوزه
اشتباه فاحش در انتخاب بازارهای گردشگری
عدم سیستم آموزش بازاریابی حرفه ای و فرهنگ سازی عمومی
نگاه منفی برخی از مسوولان به این صنعت

حوزه های کارآفرینی در گردشگری و فرصت های پیش رو:

هتلداری ( رزرو هتل ، اقامتگاه ،….)
خدمات مسافرتی ( بلیط ، سفر زمینی و…)
گردشگری و فرهنگی ( تور ، معرفی مکان ها ، پیشنهاد سفر و…)
بازاریابی صنعت گردشگری ( اطلاع رسانی ، تبلیغات و…)


مشهد و گردشگری :

شهرمشهد به عنوان دومین شهر مذهبی جهان
سالیانه بیش از ۲۵میلیون زائرو گردشگر
وجود فرودگاه بین‌المللی
رونق گردشگری سلامت
رستوران ها ، مجموعه های آبی و سایر مراکز تفریحی
بر اساس آمار به دست آمده ۴۳ درصد از زائران خارجی مشهد از عربستان، ۲۳ درصد از عراق، ۱۰ درصد از پاکستان، ۹٫۵ درصد از بحرین، ۴٫۷ درصد از هند، ۳٫۵ درصد از لبنان، ۲٫۵ درصد از کویت و کمتر از یک درصد از امارات، انگلیس، عمان، کانادا و دیگر کشورها هستند.

تبارشناسی استارتاپ‌های گردشگری در ایران

منبع:http://tourismadviser.com
تاثیر استارت‌آپ‌ها در توسعه گردشگری و استفاده از نیروهای خلاق در چند سال اخیر به صورت محسوسی دیده‌ می‌شود؛ اتفاقی که موج تازه‌ای در این صنعت به راه انداخته و حتی کسب و کارهای بزرگی را به وجود آورده است. کسب و کارهایی که در صورت حمایت‌های مادی و معنوی، توسعه گردشگری را چه در بخش گردشگری داخلی، چه خروجی و چه ورودی به همراه خواهد داشت. استارت‌آپ‌های گردشگری تنها به چند اپلیکیشن و سایت محدود نمی‌شود و فعالیت‌های دیگری نظیر بومگردی را نیز شامل می‌شوند.

با این همه به باور کارشناسان، موانعی همچون تحریم‌ها، تبلیغات منفی علیه ایران و مشکلات نقل و انتقالات مالی همچنان مانعی جدی برای اثرگذاری استارت‌آپ‌ها در توسعه گردشگری ورودی است؛ اگرچه این کسب‌وکارهای جدید تاثیر مثبت خود را در روند توسعه گردشگری داخلی گذاشته است؛ تاثیر مثبتی که نسل جدید گردشگری بدون انجام عملیات‌های سنتی برای شناخت مقاصد گردشگری، رزرو هتل، وسیله حمل و نقل و… تنها با ورود به فضای مجازی گذاشته است. فعالان گردشگری الکترونیک البته به نسل تازه‌ای از استارت‌آپ‌ها در جهان اشاره می‌کنند که ایران نیز گام‌هایی در این زمینه برداشته و آن استارت‌آپ‌هایی هستند که بر مبنای «تجربه» حرکت می‌کنند. این استارت‌آپ‌ها وارد اقتصاد چهارم جهان یعنی تجربه شده‌اند و اطلاعاتی را در اختیار کاربر قرار می‌دهند که یک فرد محلی از آن برخوردار است؛ اتفاقی که با سرعت سرسام‌آور در جهان در حال پیشروی است و استارت‌آپ‌های ایرانی نیز برای آنکه از قافله عقب نمانند دست به کار شده‌اند.

ریشه‌های موفقیت
رقابت با بخش سنتی، جذب مشتری و مخاطب برای استفاده از روش‌های نوین، پیاده کردن خلاقیت و ایده به صورت کاربردی و موفق و… از جمله فعالیت‌هایی است که یک استارت‌آپ باید آنها را به درستی بشناسد و از این مراحل عبور کند. پس از عبور از این مراحل است که فعالان گردشگری استمرار، تیم‌سازی، سرمایه ‌معنوی، سرمایه مادی، شناخت درست بازار، نیازهای اساسی مخاطب، تمرکز روی کشف و توانمند‌سازی نیروی انسانی و… را دلایلی می‌دانند بر ماندگاری و موفقیت یک استارت‌آپ. اشکان بروج، کارشناس گردشگری الکترونیک در این زمینه به «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید: «در سال‌های اخیر به ویژه از سال ۹۴ استارت‌آپ‌های گردشگری ایران در حرکتی پرسرعت در حال پیش‌روی هستند و در میان اقشار مختلف جامعه نیز به سرعت جا افتاده‌اند.

حتی دیگر سازمان میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و همچنین فعالان سنتی و قدیمی این حوزه نیز به‌رغم مقاومت‌ها، به مرور این استارت‌آپ‌ها را در کنار خود پذیرفتند.» او با اشاره به اینکه این تکنولوژی‌های نوین در ابتدا به عنوان یک خلاقیت مخرب احساس می‌شد که اخلال در بازار ایجاد می‌کند، ادامه می‌دهد: «در تمام دنیا نیز در ابتدا یک خلاقیت، مخرب تصور می‌شود. به این ترتیب بخش‌های سنتی و حتی قانون با آن به مقابله می‌پردازد؛ اما در نهایت بازار و بخش سنتی خود را با این خلاقیت همراه خواهد کرد؛ اتفاقی که در حال حاضر در کشورهای توسعه‌یافته رخ داده و ایران نیز در حال عبور از این مرحله است.»

اما مشتری‌محوری، توجه به نیاز مشتری و همراه کردن مشتری برای تولید محتوا و… از جمله مهم‌ترین و اصلی‌ترین راهکارهایی است که به عقیده سالار کوهزادی، دیگر کارشناس گردشگری الکترونیک، یک استارت‌آپ به وسیله آن می‌تواند موفق عمل کند. او در این زمینه به «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید: «استارت‌آپی که در روند فعالیت خود مشتری را در مرکز فعالیت‌هایش قرار دهد و به آنها تنها به عنوان مصرف‌کننده نگاه نکند، تولید محتوای درست داشته باشد و مشتری را هم در ایجاد تولید محتوا مشارکت دهد می‌تواند موفق و استمرار داشته باشد.»

دغدغه تامین مالی
اما هر ایده و خلاقیتی برای آنکه به مرحله ظهور برسد، نیاز به سرمایه دارد؛ سرمایه‌ای که بسیاری از ایده‌پردازان از آن بی‌بهره هستند و اصلی‌ترین دغدغه‌شان یافتن یک سرمایه‌گذار است. در این زمینه دانشگاه‌ها دست به کار شده‌اند و با ایجاد پارک‌های علم و فناوری تلاش می‌کنند ایده‌پردازان و استارت‌آپ‌ها را حمایت کنند؛ اتفاقی که از نظر بروج گام موثری است که باعث می‌شود استارت‌آپ‌هایی که حرفی برای گفتن دارند، از دغدغه سرمایه‌گذار فارغ شوند: «پارک‌های علم و فناوری، شتاب‌دهنده‌ها و سرمایه‌گذار خطرپذیر از جمله فرآیندهایی است که یک استارت‌آپ برای به دست آوردن سرمایه‌گذار از آنها عبور می‌کند. پارک علم و فناوری به جای آنکه به یک استارت‌آپ سرمایه بدهد تلاش می‌کند تا با ارائه یکسری خدمات از هزینه‌های آن بکاهد. بعد از آن شتاب‌دهنده‌ها سرمایه‌ای را در اختیار استارت‌آپی که موفق عمل می‌کند قرار می‌دهند. در نهایت استارت‌آپ‌هایی که فعالیت‌هایشان گسترده شده و به صورت حرفه‌ای پیش می‌روند مورد حمایت سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر قرار می‌گیرند.» در همین حال به گفته کوهزادی، پارک‌های علم و فناوری برای شروع حمایت‌کننده‌های خوبی هستند؛ اما به دلیل نبود شناخت از استارت‌آپ‌ها در ایران بسیاری از سرمایه‌گذاران نگران عدم بازگشت سرمایه خود هستند و درنتیجه جذب سرمایه‌گذار دشوار است؛ چالش بزرگی که در صورت ایجاد فرهنگ استارت‌آپ راحت‌تر می‌توان از آن گذر کرد.

کپی از نمونه‌های خارجی
باوجود آنکه اصلی‌ترین تعریف یک استارت‌آپ، ایجاد خلاقیت و ایده نو است و کسب و کارهایی که برای اولین بار توسط شخص یا شرکتی راه‌اندازی می‌شوند و قبل از آن نمونه‌ای دیگری از آن در آن کشور و جهان وجود نداشته نیز استارت‌آپ محسوب می‌شود، اما در ایران هرآنچه به عنوان استارت‌آپ‌های گردشگری مشغول به فعالیت هستند، کپی یک استارت‌آپ خارجی‌ است که بومی‌سازی شده‌اند. اشکان بروج با تاکید بر این موضوع می‌گوید: «باید تاکید کرد هر سایت و اپلیکیشنی استارت‌آپ نیست و فقط هر آنچه تکنولوژی نوین در آن به کار رفته باشد نیز استارت‌آپ محسوب نمی‌شود. به عنوان مثال در حال حاضر اقامتگاه‌های بومگردی نیز فعالیت‌های استارت‌آپی به شمار می‌روند که اتفاقا بسیار مورد استقبال قرار گرفته‌اند. زمانی که یک تفکر نوین توسط نهاد انسانی نیاز جامعه را به خوبی برطرف کند، آن استارت‌آپ موفق خواهد بود.

اتفاقی که در حال حاضر توانسته صنعت گردشگری را تکان بدهد و بخش خصوصی را بیشتر از قبل در این حوزه نمایان کند.» کوهزادی نیز به این نکته اشاره می‌کند که برخی از فعالیت‌های موفق استارت‌آپی از آنجا که در ایران امکان فعالیت ندارند عده‌ای از این تهدید به عنوان فرصت استفاده و چنین فرآیندی را بومی‌سازی کرده‌اند تا مردم ایران نیز بتوانند از این امکانات بهره‌مند شوند: «ایده و خلاقیتی در استارت‌آپ‌های گردشگری کشور وجود ندارد. آنچه در حال حاضر به عنوان استارت‌آپ فعالیت می‌کنند، نمونه‌های‌ بومی استارت‌آپ‌های خارجی هستند و اتفاقا خوب هم پیش می‌روند.»

چالش‌های استارت‌آپ‌ها
با این همه، تلاش‌های استارت‌آپ‌ها برای جذب گردشگر و افزایش مشتری تاجایی موفق عمل کرده است که خارج از مرزهای ایران نباشد؛ به ویژه اگر تلاش آنها به سمتی برود که بخواهند گردشگر ورودی را به ایران جذب کنند. موانعی که بر سر راه استارت‌آپ‌ها وجود دارد حرکت آنها را در این بخش بسیار کند کرده است. کوهزادی در این زمینه می‌گوید: «علاوه بر یافتن سرمایه‌گذار برای فعالیت‌های استارت‌آپ‌های گردشگری آنچه مانع از فعالیت‌های استارت‌آپ‌ها در عرصه بین‌المللی و حتی جذب گردشگر ورودی می‌شود مسائل سیاسی و اقتصادی کلان کشور است.»

فهزست

درباره استارت آپ گردشگری​

فرصت های گردشگری در ایران و جهان

داستان گردشگری مجازی: داستان فرصت آفرینی

گردشگری مجازی یعنی چه ؟

چگونه با گردشگری مجازی پول در آوریم؟

شبکه های اجتماعی وگردشگری مجازی

معرفی ۵ استارتاپ گردشگری موفق ایرانی و خدمات آنها

علی بابا: استارتاپی بدون چهل دزد بغداد

جاجیگا: همه جای ایران خانه شماست

فلایتیو: چمدان‌ها را ببندید

استارتاپ های گردشگری وچالش های پیش روی مشتریان

سلامت بدون مرز

استارتاپ هایی که صنعت گردشگری را متحول کردند

”استارتاپ ها در گردشگری سلامت ایران “

گردشگری سلامت و شناخت بازارهدف

استارتاپ ها در گردشگری سلامت ایران چه فرصت هایی دارند؟

بازار خلوت

پتانسیل‌های بالای صنعت

بازار بالقوه ۴۰۰ میلیونی

حاشیه سود بالا

امکان بین‌المللی شدن

هزینه‌های ریالی درآمد دلاری!

چالش‌ها؛ سهل ممتنع!/زیرساخت‌های گردشگری ضعیف

استفاده از تجربیات هند و ترکیه

شناسایی فرصت‌های بکر

نیمه پر لیوان افت پول ملی، ایجاد مزیت رقابتی روی قیمت برای جذب مشتریان خارجی

استارتاپ و گردشگری – فرصت ها و ایدها

برخی از موانع توسعه گردشگری در ایران (دیدگاه کلان)

حوزه های کارآفرینی در گردشگری و فرصت های پیش رو:

معرفی استارتاپ های حوزه گردشگری در جهان



با ۱۰۰اسلاید تخصصی

دانلودوخرید۳۵۰۰۰تومان


دسته بندی: علوم انسانی » گردشگری و توریسم

تعداد مشاهده: 5603 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.zip

فرمت فایل اصلی: ppt

تعداد صفحات: 100

حجم فایل:5,898 کیلوبایت

 قیمت: 35,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • راهنمای استفاده:
    مناسب برای اساتید دانشگاه.دانشجویان.فعالین صنعت گردشگری.مشاوران کسب وکارها

  • محتوای فایل دانلودی:
    100اسلاید قابل ویرایش